top of page
12.5.jpg

Oikomishoitoa voidaan tehdä jo alle kouluikäisille. Tällöin hoidon syynä on esimerkiksi alaleuan ohjautuminen sivullepäin hampaita yhteenpurtaessa. Tavallisimmin hoito tehdään 8-12 vuoden iässä, jolloin leukojen kasvuun voidaan vielä vaikuttaa.

Kasvuikäisten hoito on yleensä nopeampaa ja tehokkaampaa kuin vastaava hoito aikuisille, joten se kannattaa hoitaa ajoissa. Lapsilla oikomishoito kestää yleensä muutaman vuoden sen nivoutuessa leukojen kasvuun ja pysyvien hampaiden puhkeamiseen. 

Purentavirheen tärkein aiheuttaja on perintötekijöissä. Myös muut tekijät, kuten pitkäaikainen peukalon imeminen lapsuudessa, suuret kita- tai nielurisat tai hampaiden menetykset, voivat johtaa oikomishoidon tarpeeseen.

Oikomiskojeet voivat olla irroitettavia tai kiinteitä

Invisalign-huomaamaton irrotettava koje

Kiinteä oikomiskoje-perinteinen vaihtoehto

Niskaveto

Irrotettava koje tehdään läpinäkyvästä muovista ja sen voi ottaa ruokailun ajaksi tai puhdistusta varten pois suusta. Irrotettavien kojeiden kehitys on mahdollistanut monimutkaisempinkin hoitojen tekemisen niiden avulla

12.2.jpg

Useammin oikomishoidossa käytetään kiinteitä koheita (ns. perinteiset oikomisraudat), joissa hampaita siirretään joustavan kaarilangan ja siihen kiinnitettävien kumilenkkien tai jousien avulla.

Yleisesti käytetty oikomiskoje on myös niskaveto, jossa leukojen kasvuun vaikutetaan niskan takaa kiertävän kumivedon ja hampaisiin kiinnitettävien renkaiden avulla. Niskavedolla korjataan ylipurentaa siirtämällä yläleuan hampaita taaksepäin. Suomessa usein alaleuka on pieni ja taempana, jolloin voi olla parempi tukea alaleuan kasvua. Tämä saattaa antaa myös nieluun lisää hengitystilaa ja voi vähentää myöhemmin kuorsausta ja uniapneaa. 

Varsinaista oikomishoitoa seuraa yleensä ylläpitovaihe, jotta siirretyt hampaat eivät palautuisi takaisin. Tämä tehdään joko irrotettavalla retentiokalvolla, muovilevyllä tai hampaiden taakse liimatulla teräslangalla.

Vaikeita purentavirheitä ei pystytä hoitamaan pelkällä oikomishoidolla. Tällöin täytyy hampaiden siirron lisäksi leikata joko ala- tai yläleuka uuteen asentoon.

Invisalign kasvuikäisille

Invisalignin kirkkaat oikomislaitteet voivat muovata teini-ikäisen lapsesi hymyä vähemmän kivuliaasti ja täsmällisemmin kuin perinteiset tekniikat –  jopa kuudessa kuukaudessa.  Nuoren luunmuodostus ja hampaiden siirtyminen on nopeampaa ja hampaille usein sopii oikomislaitteen vaihtaminen viikoittain. Nuoret voivat suunnitella tulevaisuuttaan hoidonkin aikana ilman suuria häiriöitä elämässään.

Helppo pitää puhtaana

 • Kalvot poistetaan suusta puhdistuksen ajaksi, joten lapsen on helpompi pitää sekä kalvot että hampaat puhtaina. Kalvo vaihdetaan viikottain joten siihen ei pääse kertymään likaa.

Lapsesi on hoidossa etusijalla

 • Saat ennustettavissa olevia tuloksia ja kokemus on lapsellesi positiivinen

 • Jokainen hoito suunnitellaan yksilöllisesti, jotta lapsesi voi olla oma ihana itsensä. 

Valmistettu nuoria varten

Koska tiedämme, että nuoret ovat jatkuvasti menossa, voi hoitoon lisätä muutamia erityisominaisuuksia*:

 • Erityisominaisuudet, jotka on suunniteltu helpottamaan uusien hampaiden puhkeamista.

 • Invisalign-kalvot on valmistettu SmartTrack® -materiaalista, joka on mukavampi ja helpompi käyttää kuin kilpailevat kalvot.

Ennustettavissa olevat tulokset, jo 8 miljoonan onnistuneen hoidon kokemuksella

*Saatavilla vain Invisalign Teen® -tuotteessa.

Henkilökohtainen hoitosuunnitelma 3D-tekniikalla

Hampaisiin kiinnitetään huomaamattomat otepinnat

Invisalignilla voi korjata purentaa

Lopputulos säilyy öisin käytettävän Vivera-kalvon avulla

Oikoja voi näyttää oikomisen suunnittelukäynnillä sinulle arvion hoidon lopputuloksesta käyttäen iTero Elementin avulla tehtyjä 3D-kuvia.

Saat juuri nuoresi tarpeisiisi luodun yksilöllisen hoitosuunnitelman, jonka tulokset tiedätte jo hoidon alussa.

iTero-kuvantaminen on nopeampaa, tarkempaa ja mukavampaa kuin perinteisten jäljennösten käyttäminen. Voitte myös seurata hoidon etenemistä jokaisella hoitokäynnillä vertaamalla uusia ja vanhoja kuvia keskenään ja myös Virtual Care huulipitimen ja ohjelman avulla. Virtual Care etäarvion avulla voit mahdollisesti pidentää vastaanotolla käyntiväliä kuukaudella.

Uusinta 3D-tekniikkaa

3D -käyttöliittymä antaa oikojan tehdä juuri nuorellesi yksilöidyn hoitosuunnitelman. Algoritmi auttaa laskemaan jokaisen hampaan liikuttamiseen tarvittavan voiman. Oikoja ja algoritmi yhdessä varmistavat sen, että jokainen hammas liikkuu oikeaan suuntaan, oikeaan aikaan, mahdollistaen nopean ja tehokkaan hoidon.

2.1.2.jpg

SmartForce-otepinnat voivat nopeuttaa hoitoa antamalla juuri oikean verran voimaa silloin kun sitä tarvitaan.

Otepinnat ovat pieniä, hampaan värisiä kiinnikkeitä, jotka liimataan hampaan pintaan hoidon ajaksi. Ne toimivat kuin pienet kahvat, joista oiontakalvot saavat tukea. Hoidon jälkeen ne poistetaan kokonaan.

 • Huomaamattomat

 • Mahdollistavat monimutkaisempien hoitojen tekemisen ilman kiinteitä oikomisrautoja

 • Tehokkaat mutta hellävaraiset

otepinta.jpeg

Invisalign-kalvoilla on mahdollista korjata purentaa, sillä alaleuan kasvua edistävä Mandibular Advancement (MA) -tekniikka mahdollistaa siivekkeiden avulla monimutkaisenkin hoidon yksinkertaisella tavalla.

Leukaa liikuttava tekniikka (MA) on hyvä tapa korjata ylipurentaa huomaamattomasti noin yhdeksässä kuukaudessa samalla kun hampaita suoristetaan. 

MA-tekniikassa siivekkeet ohjaavat pienen voiman avulla alaleukaa vähitellen sopivampaan asentoon. Näin voidaan korjata nopeasti purentaa ja leuan ulkonäköä.

Tekniikka on kiinteä osa Invis-oikomiskalvoja, joten se on yhtä huomaamaton kuin muukin hoito, eikä vaadi enempää käyttäjältään.

 • Ennakoiva hoito sopii varhaisnuorille ja teini-ikäisille

 • Tehokas – oikea määrä voimaa työntämään alaleukaa eteenpäin

 • Luotettava – lapsi saa hymyn arvoisia tuloksia

 • Alaleuan siirtäminen hieman eteenpäin voi vähentää aikuisena ilmenevää kuorsausta tai uniapneaa (katkonainen hengitys nukkuessa)

Nuoren hymy pysyy säteilevänä hänelle yksilöllisesti tehdyn Vivera-retentiokalvon avulla. Näin voit olla varma siitä, ettei hoito mene hukkaan hoidon päätyttyä. 

Vivera-kalvot ovat huomaamattomat ja läpinäkyvät, kuten Invisalign-kalvotkin. Niiden avulla on helppoa pitää kiinni hymystä, jonka eteen on nähty vaivaa. Vivera-kalvon käyttöä vähennetään asteittain hoidon jälkeen.

 • Kalvoja pidetään vain öisin harvenevaan tahtiin

 • Kestävät – jopa kaksi kertaa yhtä kestävät ja 30% vahvemmat kuin muut retentiokalvot

 • Oikomisen hintaan kuuluu kaksi vararetentiokalvoa ja uusia voi myös tilata parissa viikossa.

Nuori saa yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka perustuu vuosien tutkimustuloksiin ja lukemattomien tehtyjen hoitojen kautta saatuun kokemukseen.

 • Ei arvailua – tiedät alusta asti miltä lopputulos näyttää

 • Käytännöllinen – huomaamattomat oikomiskalvot eivät hankaloita nuoren elämää

 • Mukava – istuu aina täydellisesti hampaiden päälle

bottom of page